Bewoners Storklaan uit slaap gehouden door storing ventilatoren The Minister

Sommige bewoners van de C.T. Storklaan in Rijswijk werden afgelopen nacht uit hun slaap gehouden door het geluid van ratelende ventilatoren die in de garage van het gebouw The Minister aan de Churchilllaan staan. Of dit de komende nacht nog zo is, blijft op dit moment onduidelijk.

Geluid resoneert tegen huizen
Een bewoner van de Storklaan meldt aan Rijswijk.tv: “We horen de hele nacht een hels kabaal. Er staan geen auto’s in de garage van The Minister. Hierdoor resoneert het geluid van de ventilatoren tegen onze huizen aan.”

Storing in CO2 ventilatoren
We zijn op zoek gegaan naar de oorzaak en belden met de beheerder van het pand: “Dit is een hele vervelende kwestie voor de bewoners. Het heeft vermoedelijk te maken met een storing in het CO2 systeem. Als er teveel uitlaatgassen in de garage zijn, dan wordt dit systeem geactiveerd. Dit is dus voor de veiligheid.”

Hoge en lage toeren
De machines kunnen op hoge en lage toeren draaien. Door de storing draaien de ventilatoren nu op hoge toeren. “Ik doe er alles aan om een monteur in de schakelen, maar of dit voor maandag lukt is nog niet bekend,” aldus de beheerder.