Beursvloer in de startblokken

De organisatoren van de Beursvloer in Rijswijk zijn er helemaal klaar voor. Het evenement wordt vrijdag 9 september voor de derde keer in onze stad gehouden. Tal van bedrijven en organisaties zijn dan in de Rijswijkse Schouwburg met elkaar in gesprek, om te proberen zoveel mogelijk matches te maken.

De Beursvloer is bedoeld voor het koppelen van bedrijven, serviceclubs en instellingen, zodat die over en weer een dienst of activiteit kunnen leveren zonder dat daar betaling aan te pas komt. Het is dus eigenlijk een soort ruilbeurs in dienstverlening. Er wordt als het ware met gesloten beurs gehandeld in vraag en aanbod.

Het concept bestaat al enkele jaren en wordt op verschillende plaatsen in Nederland in de praktijk gebracht. Het geeft maatschappelijk betrokken ondernemingen de gelegenheid om bijvoorbeeld een vrijwilligersorganisatie niet met geld te sponsoren, maar te ondersteunen met een dienst of een faciliteit. Zo kan een ontwerper bijvoorbeeld een nieuw logo maken voor een buurtvereniging, en die kan op haar beurt weer een dienst verlenen aan een andere organisatie – zoiets.

Als voorbereiding op de komende Beursvloer deed een aantal bedrijven en instellingen in Rijswijk onlangs al mee aan een workshop, waarin ze zich goed konden voorbereiden op de matches die tijdens de dag zelf gemaakt kunnen worden.