Beter voor Rijswijk ruimt De Voorden op

Zaterdag is Beter voor Rijswijk de parken rondom Florence Steenvoorde gaan opruimen. Vele handen maken licht werk. Naast de fractie waren vele vrijwilligers en sympathisanten bereid om mee te helpen.

De gemeente Rijswijk stelde knijpers en vuilniszakken ter beschikking. Van Florence Steenvoorde kregen de harde werkers vooraf een kopje koffie en plakje cake. De parken Steenvoorde, De Voorde, De Mare, Kruisvaarderspark en de strook langs het fietspad van de Beatrixlaan werden daarna stevig onder handen genomen.

Raadslid Jessica van Batenburg: “met grote verbazing troffen we naast de blikjes en het vele plastic ook een volledige uitlaat aan. Wat gaan we toch slordig met onze ruimte om”.

Hetty Jense: “zelfs zakken met luiers en kleding troffen we aan. Op andere dagen vinden we zelfs tenten en gestolen fietsen. Door dagelijks alles op te ruimen blijft een bezoek aan De Voorden de moeite waard”.

De fractieleden van Beter voor Rijswijk hopen dat het niet blijft bij deze actie. Fractievoorzitter Ed Braam vervolgt: “het is een kleine moeite om je blikje in de afvalbak te gooien en niet door het autoraam het groen in te werpen. Verder kan iedereen helpen door gewoon even de rommel voor de deur op te rapen en weg te gooien. Samen houden we Rijswijk schoon.