Beter voor Rijswijk opnieuw buitenspel

“Wij vinden het jammer dat de grootste partij niet het initiatief mag nemen voor het vormen van een college. Wederom 3337 kiezers buitenspel”, vertelt Larissa Bentvelzen, fractieleider van Beter voor Rijswijk. “Voor Rijswijk zou het een gezonde situatie zijn dat de Rijswijkse kiezers die de lokale partijen hebben beloond met 10 zetels, mee worden genomen in het huidige college voor een échte afspiegeling”. Gisterenavond maakte verkenner Sjaak van der Tak zijn bevindingen en advies bekend in een openbare bijeenkomst in het stadhuis.

Uitsluiting van Beter voor Rijswijk
“Óók Beter voor Rijswijk ziet mogelijkheden om een deel van de huidige collegepartijen te betrekken bij de collegeonderhandelingen. Het zou daarnaast mooi zijn als er een college komt met meer dan 50% vrouwelijke bestuurders zoals het landelijke geluid ons doet klinken!”

Verkenner Van der Tak erkende na vragen dat er geen programmatische verschillen zijn tussen Beter voor Rijswijk en de partijen die nu het college vormen. “De uitsluiting van D66 van Beter voor Rijswijk verbaast ons niet omdat dit al voor de verkiezingen bekend was. Groenlinks heeft Beter voor Rijswijk uitgesloten op basis van gevoelens en emoties. Het lijkt er op dat er in Rijswijk hetzelfde gebeurd als in Rotterdam”.

Larissa benadrukt dat Beter voor Rijswijk de voortgang kritisch zal blijven volgen. “Het zou toch zonde zijn als de geschiedenis zich herhaalt in Rijswijk, ook toen werden lokale partijen al uitgesloten”.