Betalingsachterstand bij Vredenburch van € 83.000

De voetbalclub Vredenburch heeft een betalingsachterstand in de huur van de sportvelden, huur van de accommodatie en energiekosten. De betalingsachterstand ontstond in 2018 en bedraagt nu € 83.000,-. In mei 2018 lagen er al voor € 35.000 aan openstaande rekeningen. Hoewel er toen een betalingsregeling afgesproken is het bedrag verder opgelopen. De fractie van Rijswijks Belang wil een actievere rol van de gemeente om de problemen op te lossen en vraagt zich af of er meer verenigingen zijn met een betalingsachterstand.

Beter contact van gemeente met verenigingen
Rijswijks Belang wil weten wat de reden is van het niet kunnen nakomen van de financiële verplichtingen. Ook vraagt ze zich af waarom er bij de betalingsregeling geen onderzoek is ingesteld en ‘hulp’ werd aangeboden. De fractie van RijswijksBelang heeft eerder zijn zorgen uitgesproken in diverse Forumvergaderingen en presentaties over de omgang met (sport)verenigingen. Marc Weterings: “In onze ogen krijgen zij niet tot nauwelijks aandacht en wordt de raad minimaal op de hoogte gehouden wanneer een (sport)vereniging financiële problemen ondervindt”.

Zwaar weer voor sportvereniging
Rijswijks Belang ziet liever niet dat er nu weer een sportvereniging in zwaar noodweer komt, maar ziet liever dat er oplossingen geboden worden. Fractieassistent Bianca Niesen: “Is het voor de gemeente een optie om sportvereniging accommodaties te voorzien van zonnepanelen en de accommodaties van gas los te krijgen, om zo te besparen op energiekosten en te voorkomen dat er betalingsachterstanden ontwikkeld worden bij de energieleverancier”