Betaalbare woningen voor Rijswijkse jongeren

Rijswijk krijgt betaalbare micro woningen voor jongeren in het Havengebied. Op vragen van Gemeente Belangen Rijswijk en RijswijksBelang heeft het College positief gereageerd. “Heel veel Rijswijkse jongeren wachten al jaren op een eigen woning”, zegt Marc Weterings van Rijswijks Belang. “De microwoning draagt bij aan deze vraag naar een betaalbare woning”, vult Jeffrey Keus van Gemeente Belangen Rijswijk aan.

Veel belangstelling voor microwoningen
Bij de afgelopen verkiezingscampagne reageerden alle lijsttrekkers volmondig ‘ja’. Op de vraag van RijswijkNextVlogger Tianne of er goedkope huizen voor jonge starters moeten komen. De gemeente heeft nog niet een beeld hoe groot die vraag is. “Maar gezien de lange wachttijden voor jongeren voor een sociale huurwoning, kunnen wij ons voorstellen dat voldoende jongeren geïnteresseerd zijn in dit concept”, aldus het College is haar antwoord.

Benaderen ontwikkelaars voor starterwoningen
Voor de gemeente is de ‘microwoning’ nog nieuw. “Wij willen actief met ontwikkelaars het gesprek aangaan over de mogelijkheden van kleinere, goedkopere woningen voor starters! Eventueel in de vorm van een microwoningen, daar waar de locatie zich voor leent”.

Havengebied is prachtige lovatie
“Wij denken aan het Havengebied in de Plaspoelpolder”, vullen Marc en Jeffrey aan. “Een uitstekende locatie om met microwoningen te experimenteren. Het concept past ook binnen de gebiedsvisie Plaspoelpolder.” De gemeente is op dit moment  bezig met een gebiedsgerichte uitwerking waarbij naast bedrijfsmatige activiteiten ook plaats zal zijn voor andere functies zoals wonen. De gemeente: “Wij nemen de kleinere starters woningen als optie hierbij mee en leggen het voor aan ontwikkelaars”.

Ouderenwoningen zijn ook optie
Beide partijen pleiten ook voor dergelijk woningen voor bijvoorbeeld ouderen in Rijswijk. Volgens de gemeente zijn er ontwikkelaars die plannen hebben voor woningen rond de 40 á 50 m2, dus net een slag groter.