Betaalbare woningen voor jongeren in Rijswijk, het kan

Woonruimte voor jongeren in Rijswijk is te duur of de wachtlijsten zijn te lang. Maar het kan ook anders. Wonen op een oppervlak van 5 bij 6 meter, studenten doen niet anders. De zogenaamde microwoningen. Andere steden gingen Rijswijk met succes al voor.

Zelfstandige woonruimte voor jongeren
De komende jaren bouwt Rijswijk nog 4000 woningen. Allemaal vanaf zo’n 6 bij 10 meter en met een start-huur van 900 euro. Voor werkende jongeren is dat niet op te brengen. In Amsterdam en Rotterdam bouwen ze al microwoningen. Daar noemen ze het ‘stadsappartementen’. Heel gebruikelijk is een vloeroppervlak van 28 tot 33 meter. Met toilet, douche en keuken. Plus een ruimte voor een bed, tafel en een bank. In de grote steden worden er al vele honderden gebouwd en de huurders staan in de rij voor deze ‘young professionals’ woningen zoals ze dat noemen. Voordeel voor het vergrijsde Rijswijk is ook dat er meer jongeren komen wonen. Dat houdt Rijswijk leefbaar.

Politiek moet luisteren naar jonge burgers
Projectontwikkelaars elders bouwen hele complexen microwoningen, dus het kan. Hoe krijgen we het in Rijswijk voor elkaar? We hebben pas de gemeenteraad verkiezingen gehad. Benader de persoon die je hebt gestemd. Als het idee van de microwoningen gaat leven in Rijswijk, dat zijn binnenkort een deel van de nieuwe woningen betaalbare woningen voor jongeren.