Beslissing over Oude Stadhuis valt begin 2017

Twaalf jaar staat het Oude Stadhuis nu leeg. In het eerste kwartaal van 2017 wordt een besluit genomen. Er zijn drie opties: Het gemeentehuis komt er terug met een aantal organisaties zoals Trias (als het Huis van de Stad); we slopen het zodat er wat nieuws kan worden gebouwd; of we doen niets en wachten tot er in de aantrekkende markt misschien nog een koper komt. Dinsdagavond spraken de raadsleden over het Oude Stadhuis. Op één punt waren ze unaniem: Het heeft veel te lang geduurd, we moeten het probleem snel oplossen en een besluit nemen.

De komende maanden wordt er met veel betrokkenen gesproken. Duidelijk is wel dat het de burger niet meer geld mag gaan kosten. In 2023 loopt het huidige contract van het gemeentehuis in De Bogaard af. Het oude Stadhuis is al van de gemeente. Een aantal organisaties in Rijswijk heeft ook een nieuwe locatie nodig. Maar er moet nog heel wat water door de Vliet stromen voor er een voorstel ligt waarover de gemeenteraad kan beslissen.

Gaan we straks binnen in het Huis van de Stad? Voor een rijbewijs, een trouwerij, een broodje op het terras aan de vijver en een muziek- of theateruitvoering van Rijswijkse amateurs. Of kijken we straks vanaf de straat aan tegen een wooncomplex met appartementen in het hogere segment of zien we het Oude Stadhuis verder verkrotten.