‘Beplakte elektriciteitskast geeft kleur aan de omgeving’

Alle wandelaars en ook enkele fietsers stoppen even. Belangstellend kijken ze toe hoe vandaag de laatste hand wordt gelegd aan de beplakking van het elektriciteitshuisje aan de Vliet bij de fietsbrug. “Dit geeft kleur aan de pmgeving”, vertelt de Rijswijkse kunstenaar Dominic Brown. “Tot voor kort was deze kast, vlak naast banken waar mensen naar de boten kijken, grijs en voorzien van grafitti”.

Blanke coating tegen grafitti
Deze elektriciteitskast toont Rijswijk rond 1900 vanaf dezelfde positie. Met blik op de Hoornbrug. “Als laatste krijgt de afbeelding nog een blanke coating. Hierdoor kan eventuele grafitti worden verwijderd”, vult Dominic aan, die ook de omgeving van het Centraal Station muren op lelijke plekken heeft beplakt .

Kasten beplakken bij herinrichten straten
Verantwoordelijk wethouder Armand van der Laar is enthousiast over het resultaat. “Er zijn ook al kasten in Rijswijk beplakt met afbeeldingen van groene struiken”, zegt hij. “Als we in de komende tijd straten herinrichten, gaan we in overleg met de bewoners kijken of er ook kasten zijn die in aanmerking komen voor beplakking”.