FOTO: Veel belangstelling voor tentoonstelling Amateurspalet

De leden van de Vereniging voor Beeldende Kunst amateurspalet hebben een fantastische week achter de rug met de jaarlijkse ledententoonstelling in Museum Rijswijk. De opening werd gedaan door Maus Bullhorst, een jonge tekenaar uit Rijswijk die landelijke en zelfs internationale bekendheid geniet.

De helft van de tweehonderd leden toonden hun werk aan het publiek.

Stemmen door bezoekers
Tijdens de expositie konden de bezoekers stemmen op de drie werken die ze het mooiste vonden. Zondag reikte de voorzitter van de tentoonstellingscommissie, Stef Valentijn de prijzen uit. Cor Guldenmundt ging er vandoor met de prijs voor keramiek. Hij maakte een prachtig gestileerd beeld van een Zeeuwse vrouw in klederdracht. Hans van der Kaaij won de eerste prijs voor de schilders met zijn schilderij “Shanghai rond 1990”, Marian Valenti Pittino-Posthumus won de tweede prijs met “Miauw” en Marja Bartels Nolet werd als derde gekozen met haar schilderij “Lentekatjes”.

Kunstmarkt op het plein
Ook was er tijdens de tentoonstelling weer een kunstmarkt op het plein voor het Museum. Terwijl buiten het plein de markt bezig was, lieten schilders en keramisten zien wat Amateurspalet zoal aan cursussen te bieden heeft. De schaduw van de kastanjeboom werd node gemist, de klei droogde onder de handen van de boetseerders.

De deelnemers van de kunstmarkt zijn tevreden. Voor zo’n warme dag waarop de meeste mensen naar strand en zee waren getrokken was er toch nog redelijk verkocht.

WKF_2170 WKF_2159 WKF_2343 IMG_4497 winnaars
<
>
Foto: Peter Smets