Begin 2021 inschrijven voor 56 nieuwe sociale huurwoningen

Aan de Karel Doormanlaan realiseert Rijswijk Wonen 48 nul-op-de-meter eengezinswoningen en 8 tiny houses. De sociale huurwoningen komen op de plek waar nu een school en 50 portiekwoningen staan. De sloop duurt tot het einde van 2020. Daarna start de bouw van de woningen. De verwachting is dat dit zo snel gaat dat nog voor de zomervakantie van 2021 de huurwoningen worden opgeleverd. Volgens de voorlopige planning staan de woningadvertenties begin 2021 op Woonnet Haaglanden. De huurders krijgen dan medio 2021 de sleutel van hun nieuwe woning.

Sociale huurwoningen
Alle woningen zijn sociale huurwoningen. De eengezinswoningen zijn voor minimaal 3-persoonshuishoudens. Elke woning heeft een voor- en achtertuin en een eigen berging. De tiny houses zijn geschikt voor 1 en 2-persoonshuishoudens.

Nul-op-de-meter
De eengezinswoningen met drie slaapkamers en een zolder hebben ‘nul-op-de-meter’. Dat betekent dat de woningen geen gas gebruiken, alleen elektriciteit. De woningen wekken gemiddeld net zoveel energie op als ze gebruiken, onder meer door zonnepanelen op het dak. Hiermee geeft Rijswijk Wonen invulling aan hun ambitie dat al hun woningen voor 2050 gasloos zijn.

Parkeren aan de weg
De nieuwe bewoners gaan aan de weg parkeren. Rondom de woningen worden extra parkeerplaatsen aangelegd. Hiermee wordt voldaan aan de parkeernorm van de gemeente Rijswijk.

Schakel Schakel Schakel Schakel
<
>
Schakel