BBR wil meer woningbouw in Plaspoelpolder

De ondernemers in de Plaspoelpolder vinden dat veel grote kansloze kantoorgebouwen moeten worden omgebouwd tot een panden met bedrijvigheid in de plint gecombineerd met woningbouw. Tot op heden was er alleen sprake van woningbouw aan de randen van de Plaspoelpolder. Peter Hartevelt voorzitter van de BBR, de Rijswijkse ondernemers, vertelde dit in de vergadering van raadsleden. “Deze situatie is gewenster dan het laten leegstaan van de huidige panden. Het werkklimaat is leidend en de woningen volgen”.

Geen plaats voor speeltuintje
In de Plaspoelpolder is geen plek voor zaken waaraan bedrijven niets hebben. Zij denken dan bijvoorbeeld aan een speeltuintje. Mensen die graag een speeltuintje willen in de buurt voor hun kinderen zijn niet geschikt om daar te gaan wonen. Hiermee bereiken ze ook een soort natuurlijke ‘selectie’.

Sociale woningbouw voor jongeren
“Als bewoners zien wij de werknemers of eigenaren van de bedrijven in de Plaspoelpolder, starters op de woningmarkt, studenten en mensen die in een luxe appartement willen wonen. De sociale woningbouw willen we beperken tot jongeren (starters) die een betaalbare woning zoeken. Voor gezinnen die graag een tuintje willen is in de Plaspoelpolder geen plek”, aldus de ondernemers.