Basisschoolmeisjes maken kennis met politiek

Woensdagmiddag was er, vanuit het regionale samenwerkingsverband Innovatief Haaglanden, een bijeenkomst Smart Politics Girls, voor meisjes uit groep 7 en 8 van de regionale basisscholen.

Wethouders heten de meisjes welkom
De bijeenkomst vond plaats in het Stadhuis Rijswijk. De zeer geinteresseerde meisjes werden welkom geheten door de wethouders Larissa Bentvelzen en Johanna Besteman. De meisjes gingen onder deskundige leiding een vlog maken waarin zij aan de leden van het Europarlement gaan vertellen wat zij moeten gaan doen als het gaat om onderwerpen als: ‘Natuur en Duurzaamheid’, ‘Zorg en Gelijkheid’ en ‘Europese samenwerking’.

Vrouwen in de politiek en samenwerking
Het filmpje zal naar de verschillende partijen in het Europarlement dat op 23 mei gekozen gaat worden, gestuurd worden. Martine Koopman (voorzitter van de werkgroep Sociaal Domein) vertelde iets over het onderwerp ‘vrouw in de politiek’ en Susanne Caarls (kandidaat  Europarlement voor D66) vertelde over de Europese onderwerpen waarbij samenwerking nodig is. Daarna gingen de meisjes in kleine groepjes en met een gerichte vlogcursus aan de slag met het maken van een filmpje.