Avalex gaat dagelijks afval ophalen in RijswijkBuiten

Vanaf heden wordt het afval dat naast de containers in RijswijkBuiten staat dagelijks opgehaald. Ze waren dit al een tijdje van plan, maar naar aanleiding van de gesprekken die Rijswijk.tv maandag had met Avalex waarin veel klachten van en namens bewoners besproken werden is de ernst van de situatie extra duidelijk geworden en is direct actie ondernomen. “We zijn zijn ontzettend geschrokken van de berichten over het milieupark in Sion en ondernemen direct actie.”, aldus Shari Helmerman van Avalex.

Veel afval naast containers
Buurtbewoners klaagden al een tijdje over veel overvolle containers en stankoverlast dat ontstond door vuilniszakken naast de containers. Zeker met het zonnetje dat er de hele dag op staat te schijnen en opengereten zakken worden er vervelende geurtjes verspreid. Ook bleven buurtbewoners door overvolle containers met hun afval in huis zitten. Een onwenselijke situatie voor velen.

Dagelijks schoon houden van de straten
Avalex zocht contact met onze redactie om het goede nieuws mede te delen dat in RijswijkBuiten vanaf nu iedere dag extra wagens gaan rondrijden om de wijk schoon te houden. Daarmee luistert Avalex naar de inwoners. “Wij vinden het belangrijk dat de straten schoon zijn. Het is echter altijd even zoeken naar de beste methode en frequentie van inzet.”, aldus de woordvoerster. Ze vervolgt: “Rijswijkers moeten altijd de mogelijkheid hebben om afval weg te gooien. Daarnaast kan het toch zo zijn dat bewoners of mensen uit de omgeving afval naast de containers plaatsen. Om hier een oplossing voor te vinden, sturen wij de komende tijd, elke dag, een speciaal team langs deze containers. Zij zullen alles wat naast de containers gezet wordt, opruimen. Dan weten we zeker dat inwoners een normaal uitzicht hebben op het milieupark en een schone wijk ervoor terugkrijgen.”

Ook focus op Leeuwendaal
Ook in Leeuwendaal houdt Avalex vinger aan de pols. Helderman zegt hier het volgende over: “De wijk Leeuwendaal, waar eveneens Het Nieuwe Inzamelen is ingevoerd, heeft uiteraard ook onze aandacht. Wij legen het PMD en restafval daar eens in de twee weken door middel van containers aan huis. Ook bieden wij de service aan de inwoners in Rijswijk om grofvuil gratis op te halen.”

Wethouder van de Laar is tevreden

“Het is een goede zaak dat Avalex de knelpunten in de twee startwijken van het Nieuwe Inzamelen (Sion en Leeuwendaal) goed in de gaten houdt. Het resultaat hiervan is dat Avalex vaker het afval komt ophalen in Sion. Uiteraard blijft de dienstverlening van Avalex in andere delen van Rijswijk op peil.”, aldus wethouder Armand van de Laar.

Blijf overlast melden
Indien er toch overlast gesignaleerd wordt in Rijswijk, dan is Avalex de partij waar je dit kunt melden. De gemeente is hiervoor niet verantwoordelijk. Contact met Avalex kan telefonisch via 0900-0507 of info@avalex.nl.