Auto uitgebrand aan Werthweynstraat

In de nacht van zaterdag op zondag is een rode Toyota Starlet uitgebrand aan de Rijswijkse Werthweynstraat. Het buurtpreventieteam van Steenvoorde Noord belde rond 01:50 naar 112 om de melding van het brandende voertuig te maken. Tien minuten later arriveerde de brandweer met blusmaterieel. De auto was op dat moment al niet meer te redden.

Niet de eerste keer
Vorig jaar brandde er schuin aan de overkant ook al een auto uit. Toen aan de Prinses Marijkesingel. Ook werden er eerder deze week banden lekgeprikt van twee voertuigen aan de Minister Aalberselaan. Een buurtbewoner verklaarde hierover dat beide auto’s van dezelfde eigenaar zijn.

Op zoek naar buurtpreventen
Naar aanleiding van de voorvallen deze week sprak Rijswijk.tv met Buurtpreventie Steenvoorde Noord: ‘Er gebeurt veel in Steenvoorde Noord. Aanstaande woensdag is er bijvoorbeeld een bijeenkomst in RVC Celeritas. De buurtbewoners van de Strijp willen ook graag aanhaken bij onze buurtpreventie omdat we als een succesvol team opereren. Steenvoorde Noord is echter zo’n enorm gebied, dat we daar dan wel extra mensen voor nodig hebben.”

Twee avonden per maand
Een buurtprevent zet zich minimaal twee avonden per maand in, maar vaker mag natuurlijk en is ook zeker wenselijk. “Je loopt rond en houdt je ogen en oren open. Met een beetje gezond verstand zie je veel en vooral ook de onregelmatigheden in de wijk. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij ons via e-mail.”, aldus Buurtpreventieteam Steenvoorde Noord.

Auto in brand Auto in brand Banden lekgeprikt Banden lekgeprikt Banden lekgeprikt Banden lekgeprikt
<
>