De auto in Rijswijk is geen melkkoe

“Het gebied rond de Bogaard waar het hoge parkeertarief van € 2,25 is veel te groot”, aldus raadsleden van CDA Rijswijk, Fractie Van der Horst en Beter voor Rijswijk. Bezoekers van het winkelcentrum betalen nu per 7 februari teveel.

Het parkeerbeleid voor het Bogaardgebied is in lijn met het contract dat de gemeente heeft met Q-park. Dat betekent dat er geen concurrentie mag zijn met de parkeergarage van Q-park. Daarom is het rond de Bogaard € 2,25 per uur en in Oud Rijswijk € 1,50.

“Maar het gebied waar nu het hoge parkeertarief geldt, is veel groter dan strikt noodzakelijk volgens het contract. Het college kan en zou het Bogaardgebied moeten beperken tot het gebied dat contractueel strikt noodzakelijk is. Dat is het eerste deel van de Prinses Irenelaan en het Wethouder Hillenaarplantsoen”, aldus de raadsleden Johanna Besteman van CDA-Rijswijk, Henny van der Horst van de Fractie Van der Horst en Ger Kruger van Beter voor Rijswijk.

“De gemeente moet alleen het hoge parkeertarief rekenen als dit echt niet anders kan. Het overige deel van het Bogaardgebied moet onder het lagere parkeertarief vallen, zoals in de rest van Rijswijk gebruikelijk is, te weten maximum €1.50 per uur”.

Zij vragen nu het college om het ‘dure’ Bogaardgebied te beperken tot het strikt noodzakelijke gebied en voor het ten onrechte aangewezen deel van het Bogaardgebied direct het lagere parkeertarief te rekenen.

“De auto in Rijswijk is geen melkkoe”, aldus de indieners van de vragen.