Arnout Timmerman, nieuw in de Rijswijkse politiek

Op de lijst van de nieuwe politieke beweging Wij. staan veel nieuwe gezichten. Zo ook Arnout Timmerman. Deze 43-jarige cultuurprofessional en student Cultuurwetenschappen woont sinds 2004 in Rijswijk. Rijswijk.tv sprak met deze politicus.

Moderne overheid in actieve samenleving
Wij. staat voor een actieve samenleving en een moderne overheid. Inwoners keren zich af van politiek, omdat de politiek zich niet bezighoudt met dat wat inwoners belangrijk vinden. ‘Zakkenvullers’ en ‘je ziet ze alleen bij de verkiezingen’ zijn veel gehoorde kreten. Inwoners zijn de samenleving en daarmee staan zij aan het roer: actieve en directe democratie. De gemeentelijke overheid is er dan om inwoners daarbij te helpen. Niet alleen bij de verkiezingen, maar ook tussentijds!

Cultuur is belangrijk
Vaak wordt cultuur als een kostbare hobby voor welgestelden gezien. “Dat is een grote misvatting”, vindt Arnout Timmerman, de nummer 6 op de lijst Wij. “Cultuur als vakgebied leert ons veel over het verleden. Vorige generaties hadden dezelfde maatschappelijke uitdagingen als wij nu, maar in een ander jasje. Hoe hebben deze generaties Rijswijk een stapje verder geholpen? Wat kunnen we van onze voorvaderen leren?” Rijswijk beschikt over veel erfgoed, een bloeiend verenigingsleven en goed uitgeruste cultuurinstellingen.

Leren van het verleden
“Niet alleen het onderhouden van al dat moois, maar ook inzetten op cultuureducatie op scholen, draagt bij aan een prachtige en rustige samenleving waarin voor iedereen een plekje is. Cultuureducatie is niet alleen het ontwikkelen van moderne vaardigheden voor de jonge Rijswijker, maar vooral leren van het verleden.” Daar ligt een belangrijke taak voor de cultuurinstellingen.