Arend-Jan van der Lely: Maak snelheid met nieuwe sporthal

Sport in Rijswijk wacht al meer dan tien jaar op een nieuw sportcomplex als vervanging van de verouderde Van Zweedenzaal en de Marimbahal. Er ligt nu een bouwplan voor twee zalen op de hoek van de Burgemeester Elsenlaan en de Churchillaan. De hoofdhuurders worden Basketbalvereniging Lokomotief en Volleybalvereniging InterRijswijk. Daarnaast komen er nog zo’n tien Rijswijkse verenigingen. Arend-Jan van der Lely, penningmeester van Lokomotief sprak dinsdagavond de raadsleden toe. “Maak snelheid met de nieuwe sporthal dat voldoet aan de sporttechnische eisen van nu”, vroeg hij hen.

Oude locaties zijn verouderd en voldoen niet meer
Lokomotief dat in de Van Zweedenzaal speelt en InterRijswijk nu nog spelend in de Marimbahal  hebben de laatste jaren moeite om op deze oude en afgeschreven locaties al hun leden te laten trainen en spelen. Van der Lely: “Beide clubs hebben dispensatie van hun bond, omdat beide locaties niet meer voldoen aan de eisen. Menig tegenstander is enigszins verbaast en ons kleine veld ziet: ‘speelt hier die vereniging met de vele landstitels…..’, is hun reactie dan. Voor ons is dat belangrijk dat medio 2019 dat ook historie is”.

Nieuw sportcomplex geeft impuls aan sport in Rijswijk
Het nieuwe sportcomplex betekent een impuls voor Rijswijk op het gebied van sport en wordt een ontmoetingsplek voor sporters. Met Inter Rijswijk, Lokomotief en de badmintonvereniging BC Randstad. Daarnaast gaan nog een tiental kleinere (sport)verenigingen gebruikmaken van de accommodatie, denk hierbij onder meer aan judo, korfbal, rolstoelhockey , martial arts, aikido en dans. Met name voor de kleinere is er naast de sporthallen nog een multifunctionele zaal in het complex opgenomen.

Alle voorzieningen komen onder één dak
De bouw van de nieuwe sporthallen heeft voordelen voor de gebruikers. Alle voorzieningen komen onder één dak, trainingen hoeven niet meer op diverse locaties te worden gehouden én het nieuwe sportcomplex voldoet aan de sporttechnische eisen van de sportbonden. De kosten van het nieuwe complex worden zoals het er nu naar uitziet € 17,4 miljoen. Dat is wel meer dan er vorig jaar voor werd begroot. Wethouder Björn Lugthart: “Het is nu van groot belang dat er zo spoedig mogelijk een nieuw sportcomplex komt waar de Rijswijkse verenigingen op niveau kunnen spelen. Het heeft eigenlijk al veel te lang geduurd.”