Alleen CBR-Rijswijk haalt wachttijd van zeven weken nog niet

Dit jaar komen er nog zeventig nieuwe examinatoren bij het CBR en dat is een prettig vooruitzicht. Temeer omdat er eind december nog één examenlocatie was waar de gemiddelde wachttijd langer is dan de met het ministerie afgesproken maximale termijn van zeven weken. Het betreft Rijswijk, waar de wachttijd eind december gemiddeld acht weken was. En ook dit is een flinke verbetering, want op het aller slechtste moment was dit 13 weken.

Gemiddeld in Nederland 3,9 weken
Dit blijkt uit het overzicht dat het CBR publiceert op de eigen website. Momenteel ligt de gemiddelde wachttijd in Nederland voor het eerste examen op 3,9 weken en voor herexamens is dat 2,9 weken. Op deze gemiddelden wordt het CBR afgerekend. Voor het eerste examen staat een maximaal gemiddelde van zeven weken en voor herexamens vijf weken.

650 examinatoren in totaal
Het aantrekken van examinatoren heeft dus geholpen. Volgens het CBR werken er momenteel 650 examinatoren. In 2016 en 2017 kwamen er elk jaar zestig bij en vorig jaar waren het er 106. Dat betekent dat een op de drie examinatoren korter dan drie jaar bij het CBR werkt.
Het CBR noemt dit zelf een knappe prestatie, maar is toch nog niet klaar want ook dit jaar komen er nog rond de zeventig bij. Het CBR heeft er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken, temeer daar de eisen recent ietwat zijn bijgesteld.

foto: CBR