Alerte buurtbewoner betrapt brutale motordieven

Donderdagochtend, rond 03:15 uur, wilden drie mannen op het Rijswijkse Pauwhof een motorfiets naar een busje dragen. Zij rekenden daarbij niet op een alerte buurtbewoner die direct de politie belde. Twee verdachten, een 25-jarige en een 27-jarige man uit Den Haag, werden aangehouden. De politie zoekt getuigen.

Verstopt in de bosjes
Toen agenten aankwamen, troffen zij de motorfiets voor het busje aan. Van de drie mannen ontbrak op dat moment elk spoor. Bij het Eksterpad zag een agent vanuit de bosjes een man verschijnen die zich daar had verstopt. Hij werd direct aangehouden op verdenking van diefstal.

Speurhond vindt geurspoor
Speurhonden zochten de nabije omgeving verder af. De hond trof een geurspoor aan dat leidde naar de garageboxen nabij de Pauwhof. Hierop zagen de agenten dat de tweede verdachte boven op de garagebox stond. Hij werd vervolgens aangehouden.

Signalement derde verdachte
Mogelijk is er nog een derde verdachte betrokken bij deze poging diefstal. Het zou gaan om een licht getinte man tussen de 20-30 jaar. Hij heeft een fors postuur en droeg een beige jas
Getuigen gezocht
De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben of meer weten van deze poging tot diefstal. Ja kan contact met de politie opnemen via het telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via M. 0800-7000.

Foto: Politie.nl