Al drie inbraken opgelost door aanhouding inbrekers

In een woning in Rijswijk, die agenten op donderdag 27 oktober doorzochten na de aanhouding van vier inbrekers, werden gestolen spullen gevonden. Ze blijken onder andere afkomstig uit drie woningen in Delft en Rotterdam. Bij team Tactische Aanpak Criminaliteit (TAC) van het politiedistrict Den Haag Zuid kwam in een onderzoek naar inbraken een 40-jarige veelpleger in beeld. Agenten hielden hem en een 23-jarige man op heterdaad aan na een inbraak in de Lemkensstraat in Rotterdam. Na onderzoek bleek dat het duo vlak daarvoor toe had geslagen in twee woningen in de Hondsdijkstraat, eveneens in Rotterdam. De buit van deze twee inbraken hadden ze op zak toen ze werden aangehouden.

In een woning in Rijswijk, die de politie na de aanhouding doorzocht, vonden agenten een tablet die afkomstig was van een inbraak in de Delftse Giststraat. Daarnaast vonden ze meerdere sieraden die waarschijnlijk ook gestolen zijn. Twee mannen van 40 en 45 jaar werden in de woning aangehouden. De vier verdachten hebben geen vaste woonplaats in Nederland, maar verblijven in en om de Haagse regio.

Het TAC onderzoekt of ze, buiten deze drie zaken, betrokken zijn bij meer inbraken. Ook onderzoekt het team waar de sieraden vandaan komen.