Afspraak maken bij de gemeente Rijswijk? Doe het alleen via Rijswijk.nl of 14070

De gemeente Rijswijk waarschuwt voor nepwebsites die zogenaamd afspraken bij de gemeente voor de inwoners. In de praktijk innen deze websites echter enkel geld en maken uiteindelijk geen afspraak. De gemeente werkt niet samen met andere websites voor het maken van afspraken.

Maak altijd zelf een afspraak op Rijswijk.nl
Als je een afspraak moet maken bij de gemeente om bijvoorbeeld je rijbewijs of paspoort te verlengen, ga dan naar afspraak.rijswijk.nl of bel met 14070.

Trap er niet in
Er zijn verschillende websites actief, zoals Afspraakloket, die aanbieden om tegen betaling een afspraak in te plannen bij de gemeente. Via deze websites vult u uw persoonsgegevens in zoals uw burgerservicenummer en geboortedatum. Vervolgens vraagt de commerciële website toestemming om uw gegevens te gebruiken en kosten in rekening te brengen. Ze innen echter alleen het geld.

Bel bij twijfel de gemeente
Twijfel je over een gemaakte afspraak? Of ken je een website die onterecht kosten in rekening brengt voor contact met de gemeente? Neem dan contact op met de gemeente via 14070. De gemeente maakt vervolgens melding van verdachte zaken bij ‘Autoriteit Consument & Markt