Actie van Luchtmobiele brigade in actie in Rijswijk

De Luchtmobiele Brigade van de Koninklijke Landmacht komt donderdag 15 november naar Rijswijk voor een oefening in de leegstaande panden aan de Idenburglaan. De offensieve actie maakt deel uit van de oefening ‘Bevo Seal’ in Rijswijk en Delft. Ongeveer vijftig militairen komen vanuit Schaarsbergen en zijn gespecialiseerd in bevoorradingsoperaties.

Wel knallen, geen gevaar
Rond 13.00 uur worden de militairen per helikopter afgezet op een weiland aan de Schieweg. Een deel van de groep vertrekt vervolgens naar de spoortunnel in Delft, een ander deel naar Rijswijk, naar de Idenburglaan, om daar een oefening te houden. In Delft wordt tussen 14.00 en 15.30 uur een oefening gehouden in de nog ongebruikte tunnelbuis, ter hoogte van DSM. Bij deze oefening worden wapens gebruikt. Hoewel hierdoor harde knallen te horen kunnen zijn, is er geen gevaar, omdat met oefenmunitie wordt geschoten.

Wel aanwijzingen van militairen volgen
Tijdens de oefening zijn medewerkers van Prorail en Defensie met informatieborden aanwezig op het station. Omwonenden zijn welkom om te komen kijken, maar moeten met het oog op ieders veiligheid wel de aanwijzingen van de militairen opvolgen.

Nacht doorbrengen in Kruithuis
Na de oefening verzamelt het gezelschap zich in de tunnel en vertrekt naar het Kruithuis voor de laatste offensieve actie, tussen 18.00 en 21.00 uur, en om hier de nacht door te brengen. Op vrijdag 16 november wordt de groep ’s ochtends tussen 8.00 en 9.00 uur weer per helikopter opgehaald vanaf het weiland aan de Schieweg.