Actie ‘Fietsverlichting Aan’ gelanceerd in RijswijkBuiten

Dinsdag 25 januari vond er vroeg in de ochtend een fietslichtactie plaats aan het Terras van Sion in RijswijkBuiten. Politie, handhaving en wethouder Jeffrey Keus deelde fietslampjes en reflecterende stickers uit aan fietsers. Met de actie wordt aandacht gevraagd voor goede fietsverlichting.

Verlichting controleren
Tijdens de actie werd de verlichting van voorbijgaande fietsers gecontroleerd. Fietsers zonder verlichting kregen fietslampjes uitgereikt zodat ze weer veilig op weg konden. Was de verlichting wel in orde, dan ontvingen fietsers een reflecterende sticker zodat de fietser nog beter opvalt in het donker.

Zet je licht aan in het donker
De Gemeente Rijswijk richt zich op verbetering van de verkeersveiligheid. Wethouder Keus: “Fietsers zijn kwetsbaar in het verkeer. Daarom attenderen we hen er met deze actie op hoe ze veiliger aan het verkeer kunnen deelnemen. Zorg dat je als fietser goed zichtbaar bent in het verkeer. Doe je licht aan! Je valt beter op en ook zie je de weg voor je een stuk beter. Dat is belangrijk, want met goede verlichting neemt het risico dat je wordt aangereden in het donker met maar liefst 20% af.”