Acacialaan moet aangepast voor nieuwe tram

De Acacialaan is tussen de Eiklaan en de Haagweg vanaf maandag 13 tot en met zondag 26 maart afgesloten voor verkeer. In de periode versmalt de gemeente dit weggedeelte van twee rijbanen naar één. De wegversmalling is noodzakelijk voor de komst van de nieuwe tram op de route van lijn 15.

De nieuwe trams zijn breder dan de trams die nu in gebruik zijn. Daardoor bestaat de kans dat een vrachtwagen die vanuit de Acacialaan de Haagweg oprijdt tegen een langsrijdende tram botst. Om dat te voorkomen, gaat de gemeente de Acacialaan opnieuw inrichten.

De werkzaamheden duren tot en met zondag 26 maart. Er zijn dan allerlei omleidingen, die met borden worden aangegeven. De dag erop begint de gemeente Den Haag aan grootschalige werkzaamheden op de Raamweg en de Koningskade. Rijswijk heeft de afspraak gemaakt met Den Haag dat er dan geen werkzaamheden plaatsvinden op de andere toegangswegen van en naar Den Haag.

Na de zomervakantie gaat de gemeente de Acacialaan tussen de Eiklaan en de Sir Winston Churchilllaan opnieuw inrichten. De straat krijgt ook daar één rijstrook. Daarnaast komen een fietsstrook voor fietsers in de richting van de Hoornbrug en aan weerszijden parkeerplaatsen. De nieuwe indeling is vergelijkbaar met die van de Rembrandtkade.

De gemeente houdt op woensdag 8 maart tussen 17 en 19 uur in de Werf aan de Steenplaetsstraat een inloopbijeenkomst voor omwonenden. Wethouder René van Hemert en medewerkers van de gemeente staan dan klaar om vragen te beantwoorden.

Zie ook dit bericht