Aandacht voor toegankelijkheid van Strandwalfestival by night

Het Rijswijkse Bos bij De Naald is een prachtige locatie voor evenementen. Alleen zijn’s avonds, de paden onvoldoende verlicht zeker als er honderden mensen op de been zijn. Met alle risico’s voor met name mindervaliden. Michelle van den Berg van Rijswijks-Belang heeft vanmorgen schriftelijke vragen gesteld aan de gemeente Rijswijk over de toegangswegen en de toegankelijkheid van het Strandwalfestival.

Daar waar de partij eerder een toezegging kreeg voor een verlaagd uitgiftepunt en een apart vak voor het podium voor minder en invalide mensen door de organisatie van het Strandwalfestival. De organisatie heeft aan Rijswijks-Belang laten weten dat de vergunning afgegeven is, maar dat de organisatie alleen verantwoordelijk is voor het terrein. Niet de toegangswegen naar het festival toe.

Michelle van den Berg”: ”De paden naar het festival toe, moeten goed verlicht worden! De afgelopen edities was dat niet het geval. Een misstap is zo gezet door het slechte zicht in de avond en de donkere paden. Er kunnen zelfs bezoekers in de sloot terecht komen, daar zit Rijswijks-Belang niet op te wachten, de veiligheid moet van onze inwoners en de bezoekers van het Strandwalfestival moet op 1”.