Aandacht voor kwetsbare DSW’ers bij vele veranderingen

Sociaal Werkbedrijf DSW is hard bezig om haar financiën op orde te brengen. Dat vraagt veel veranderingen. “Wij willen waarborgen dat de kwetsbare DSW medewerkers er geen hinder van ondervinden dat er drie trajecten tegelijk lopen, stelde Groen Links raadslid Hanneke van der Kooij gisteren in de gemeenteraad.

Menselijke maat moet voorop staan
Samen met het CDA, D66 en de Pvda diende ze daarom een amendement in. Johanna Besteman van het CDA vulde aan dat ‘de menselijke maat moet voorop staan’. Wil van Nunen vindt dat er ‘Ruim voldoende aandacht moet zijn voor deze kwetsbare groep’. Wethouder Jorke van der Pol ondersteunde het amendement . “Er moet altijd steun zijn voor de mensen bij de DSW, ook moet er aandacht zijn nu er drie trajecten tegelijk.

Garanties moet je wel waar kunnen maken
De VVD meldde bij monde van fractievoorzitter Coen Sleddering dat het hier gaat om een kwetsbare groep die extra aandacht nodig heeft. “Daar zijn we al jaren mee bezig tegen heel veel geld. Een hele goede zaak voor deze mensen. Maar er zijn wel heel veel problemen bij de DSW. Je kan daarom geen garantie geven dat de medewerkers er daar nooit hinder van zullen ondervinden.

Het moet gezonde organisatie worden
Mohamed el Majjoui van Wij. gaf een stemverklaring: “Wij ondersteunen het amendement om deze kwetsbare groep waar nodig te helpen, maar blijven wel deze organisatie volgen wat betreft de financiën, het moet wel een gezonde organisatie worden.” Uiteindelijk werd het amendement met 26 tegen 4 (VVD Rijswijk) aangenomen.

Bij de DSW werken zo’n 700 mensen uit Zoetermeer, Voorburg-Leidschendam en Rijswijk. Hiervan komen er 72 uit Rijswijk.