97% leerlingen succesvol geplaatst

De eerste aanmeldingsperiode voor de middelbare school voor leerlingen uit groep 8 in Den Haag, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg zit erop. Van de aangemelde groep van ongeveer 6576 leerlingen is nu 97% succesvol geplaast.

Dit jaar konden leerlingen zich voor het eerst aanmelden op verschillende scholen met een voorkeurslijst. Negen scholen hebben geloot. Voor het kleine aantal leerlingen dat nog niet geplaatst is, begint maandag de tweede aanmeldingsperiode. Voor de ouders van deze groep leerlingen is een helpdesk ingericht. Een nieuw model en het afschaffen van een aantal voorrangsregels leggen de basis voor het aanmelden op meerdere scholen.

Loting op negen scholen
In de eerste aanmeldingsperiode zijn 6576 leerlingen aangemeld. Dit is vergelijkbaar met voorgaande jaren. Negen middelbare scholen hebben geloot. Zij kregen meer aanmeldingen, dan er plekken waren. Het gaat om het Christelijk Lyceum Zandvliet, Dalton Den Haag, Diamant College, Edith Stein College, Lyceum Ypenburg, Maris College Kijkduin, Maris College Statenkwartier, Montaigne Lyceum en ’s Gravendreef College Leidschenveen. Bij het Haags Montessori Lyceum en het Montaigne Lyceum is daarnaast een aantal leerlingen niet geplaatst op basis van toegepaste voorrangsregels.