Politie Rijswijk zoekt getuigen van straatroof

Op dinsdagmiddag 9 juni beroofden drie jongens een 15-jarig meisje op de Minister van den Tempellaan. Het slachtoffer liep rond 13.30 uur nietsvermoedend over straat toen drie jongens de weg versperden en haar om geld vroegen. Toen het meisje aangaf dat ze geen geld bij zich had, werd ze door één van de jongens hard geschopt. De andere jongens trokken haar tas uit haar handen. Hierna kreeg ze nog een duw en renden de verdachten weg in de richting van de Generaal Spoorlaan. Er is een duidelijk signalement: Dader 1 is een jongen met een (donker)getint uiterlijk van ongeveer 15 jaar met een normaal postuur. Hij is ongeveer 1.65 m lang, heeft kort, gemillimeterd haar en droeg in zijn rechteroor een zilverkleurige oorbel. Hij was gekleed in een wit T-shirt en een donkergrijs stoffen vest met capuchon en zwarte Nike sportschoenen.

Dader 2 betreft een jongen met een Noord Afrikaans uiterlijk van ongeveer 17 a 18 jaar met een dik postuur. Hij is ongeveer 1.80 m lang en heeft kort, zwart steil haar met een kuif. Het haar was aan de zijkant opgeschoren. Hij was gekleed in een zwart zomerjack, bombermodel, met daarop blauwe bloemen afgebeeld en daaronder een zwart T-shirt met een letterprint. Hij droeg witte Adidas sportschoenen, type Superstars met zwarte strepen.

Dader 3 betreft een jongen met een Noord Afrikaans uiterlijk van ongeveer 16 a 17 jaar met een dik postuur. Hij is ongeveer 1.75 m lang en heeft zwart, kort haar met een scheiding en opgeschoren aan de zijkant. Hij was gekleed in een Adidas vest in de kleuren groen, blauw, oranje en grijs. De strepen op de mouwen waren oranje van kleur.

Oproep getuigen
Bent u getuige geweest van deze beroving of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders?

Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Rijswijk via 0900-8844.

Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.