Onafhankelijk Rijswijk wil de plannen nieuwe tramremise in de gemeenteraad bespreken

“Het college en de HTM zijn al in een vergevorderd stadium met plannen voor een nieuwe HTM remise in Rijswijk. Wat ons betreft wordt de locatie voor de nieuwe HTM-remise een aangelegenheid van de raad, en geen 1-2’tje tussen college en de HTM! Voorlopig werden we door burgemeester en wethouders met een kluitje het riet ingestuurd”, aldus Wim Dijkhuizebn en Dick Jense van Onafhankelijk Rijswijk. De HTM is al langer op zoek naar stallingsruimte (Remise) voor hun trams en wil een aantal stallings-locaties in Den Haag opheffen.
HTM heeft het oog laten vallen op Rijswijk en denkt een plek gevonden te hebben langs tramlijn 1, tussen de Rijswijkse Delftweg en de Vrijenbanselaan.

HTM vindt dat een ideale locatie omdat er weinig “omrijden” nodig is om trams te stallen via de lijnen 1 en 15.

Onafhankelijk Rijswijk: “We snappen de bedoeling van HTM wel, maar wij vinden het onzin dat het economisch belang van de HTM, vergeet niet: tramlijnen waren toch al niet ‘ons ding’, zwaarder weegt dan de integriteit van de groene locaties die HTM nu op het oog heeft.

Ook liggen de geplande locaties ontzettend dicht bij de woningen daar in de buurt.

Nog erger is eigenlijk: de gemeente is al in een vergevorderd stadium van overleg met de HTM – zelfs zover dat een eventueel besluit straks niet meer kan worden teruggedraaid, ook al beweert het college dat dit altijd nog kan.

Waarom zijn wij als gemeenteraadspartijen niet pro-actief betrokken bij de discussie over het nut en de mogelijke locaties?”

Ze stelden daarom enkele weken geleden een aantal vragen aan het college.

“Woedend waren we, toen de antwoorden terugkwamen. Nu blijkt wel dat het college haar neus voor ons ophaalt en ons tegelijkertijd nog te weinig pro-activiteit verwijt. Nou, never nooit niet! Wij eisen van het college van burgemeester en wethouders om een besluit over de locatie via de raad te laten lopen, en dit geen 1-2-tje te laten worden tussen de HTM en de Rijswijkse ambtenarij. Beste dames en heren van het college: en garde! We vinden uw beantwoording van onze vragen te onbenullig voor woorden”.