Rijswijkse sterrenchef lanceert ‘NIVEN Foodbox’

Niven Kunz van het met een Michelin-ster bekroonde Restaurant NIVEN in Rijswijk heeft vandaag zijn eigen ‘NIVEN Foodbox’ gelanceerd. Vier keer per jaar kan de fijnproever een box bestellen met hierin delicatessen die 100% Niven-waardig zijn. De producten komen allemaal van leveranciers die Niven vertrouwt en waarmee de chef dagelijks werkt in zijn succesvolle restaurant. Je zou kunnen zeggen: zo’n box, dat kennen we nu wel. ‘Klopt’, zegt Niven, ‘maar dan niet met dezelfde kwaliteit als van de ‘NIVEN Foodbox’’. ‘Ik wil deze box maken omdat ik mensen ook thuis, wil laten zien en proeven hoe ik over eten denk en wat ik lekker vind.
Het gaat dus om producten met een verhaal, producten van kleine ondernemers die ambachtelijk en authentiek te werk gaan. Mensen die geweldige spullen maken, maar dat vaak alleen doen voor mensen uit hun eigen dorp.

Dergelijke producten heb ik verzameld en ondergebracht in mijn delicatessen lijn; producten waar ik zo ontzettend in geloof dat ik daar graag mijn naam aan wil verbinden’.

Niven Kunz is 34 jaar en heeft al tien jaar een Michelin-ster. Koken met groente in de hoofdrol vindt hij cool. Hierom kookt hij volgens het 80/20 principe; met 80% groente en 20% vlees en vis. Zijn keuken is licht en duurzaam en het seizoen en marktaanbod bepalen zijn menu.