Cel- en werkstraffen geëist tegen relschoppers kidsvak ADO Den Haag

Tegen zeven ADO-supporters, waaronder een Rijswijker die twee jaar geleden stennis schopten in het kidsvak van het Kyocera Stadion is 120 uur werkstraf geëist, een verdachte hoorde tachtig uur werkstraf eisen en een negende verdachte krijgt als het aan de officier van justitie ligt twee weken cel. De negen ADO supporters wordt openlijke geweldpleging ten laste gelegd Tijdens de wedstrijd ADO Den Haag tegen Feyenoord werden meerdere bezoekers en stewards mishandeld door het gezelschap.
Justitie laat bij deze eis tegen de zes zwaar meewegen dat het incident gebeurde tijdens een sportwedstrijd, dat er kinderen bij waren en dat er stewards mishandeld zijn.

Vrijdagmiddag staan de andere drie van de in totaal negen gearresteerde relschoppers voor de rechter. De mannen komen uit Den Haag, Nootdorp, Rijswijk, Voorburg en Zoetermeer.

Van het incident werd schande gesproken, kinderen die getuige waren schrokken zich rot vertellen ouders.

De ongeregeldheden ontstonden nadat supporters van ADO Den Haag verhaal gingen halen in het kidsvak. Daar zou een aantal supporters van Feyenoord op de tribune zitten.

Later bleek dat de relschoppers door een hek te forceren bij het vak konden komen.