GroenLinks draagt steentje bij aan renovatie dierenasiel

Met de aankoop van een tegel sponsort GroenLinks Rijswijk de renovatie van Streekdierentehuis ’t Julialaantje. Het dierenasiel heeft tot eind juni de tijd om 300.000 euro in te zamelen om de renovatie van het pand mogelijk te maken en zo sluiting te voorkomen. Jaarlijks vangt ’t Julialaantje zo’n 100 honden en 500 katten op. Het dierenasiel doet dat in opdracht van de gemeenten Delft, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk en Westland. Het pand is in 1977 gebouwd en voldoet niet meer aan de wettelijke eisen. De renovatie moet ervoor zorgen dat het dierenasiel wel weer aan de allerlaatste eisen voldoet, zowel op het gebied van dierenwelzijn als op het gebied van duurzame bouwtechnieken. Zo kan ’t Julialaantje weer tot 2050 vooruit.
GroenLinks is de eerste politieke partij die een tegel in het vernieuwde dierenasiel koopt. Als de renovatie doorgaat komt de GroenLinks tegel op een speciale wand in het gebouw en blijft zichtbaar totdat het vernieuwde dierenasiel versleten is. De tegeltjes in het huidige gebouw hebben 40 jaar bij de ingang gehangen.

GroenLinks roept andere politieke partijen die het dierenasiel een warm hart toedragen op haar voorbeeld te volgen. Ook particulieren en bedrijven kunnen een tegeltje kopen. Daarnaast zijn er vele andere mogelijkheden om het dierenasiel te steunen. Elke bijdrage is zeer welkom. Kijk op www.wordheld.nl om te zien hoe u bij kunt dragen aan de renovatie van het dierenasiel.