Rijswijks restaurant voert actie tegen kinderprostitutie

Samen met Rijswijker Robin Albersen zal Restaurant de Wits in de Herenstraat in Rijswijk van 2 t/m 6 juni in het teken staan van de actie Lock me Up – Free a Girl. Met de actie, waar landelijk 25 restaurants aan meedoen, zullen meer dan 200 deelnemers zich 12 uur lang laten opsluiten in een hokje van 1 bij 2 meter.
De hokjes staan symbool voor de bordeelhokjes in India, waar jonge meisjes worden vastgehouden en gedwongen zich te prostitueren. Deelnemers laten zich hierin 12 uur opsluiten om de problematiek zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen en geld op te halen. Vorig jaar heeft de actie ruim € 410.000 opgebracht!

Met de opbrengst kan Free a Girl haar bevrijdingsteams blijven financieren en uitbreiden om nog meer meisjes uit de bordelen te bevrijden en mensenhandelaren veroordeeld te krijgen.

Momenteel is de organisatie druk bezig met het werven van deelnemers. Ook bekende Nederlanders zijn benaderd om zich bij het team van de Wits aan te sluiten.

Michel Schot van de Wits: “Wij van de Wits steunen Free a Girl omdat kinderprostitutie in India en vele landen in de wereld een zeer groot probleem is. Wij werden benaderd om ons hiervoor in te zetten en zijn hier vol enthousiasme mee aan de slag gegaan. Naast onze dagelijkse business vinden wij het belangrijk ons maatschappelijk in te zetten”.