Rijswijk werkt aan een nieuwe stadsvisie

Op zaterdag 27 juni van 9.00-13.00 organiseert de gemeente Rijswijk in de Broodfabriek een grote stadsbijeenkomst over de Stadsvisie met stakeholders en inwoners van Rijswijk. Wat ziet u als u nu naar Rijswijk kijkt? Ziet u een groene stad òf juist een werkstad? Een stad met goede voorzieningen waar u prettig woont? Waar we als Rijswijkers goed voor elkaar zorgen? Een gemeente die goed bereikbaar is, voldoende bedrijvigheid heeft en meedoet in de regio? Of ziet u iets anders?
En hoe moet Rijswijk er volgens u over 15 jaar uitzien? Welke uitdagingen en kansen ziet u en hoe pakken we die aan? Vindt u dat we duurzamer moeten worden? Meer moeten doen met kunst en cultuur? Of juist inzetten op meer banen of op veiligheid?

Deze punten zullen besproken worden tijdens een gezamenlijke SWOT voor de stad met kansen, bedreigingen, sterktes en zwaktes. De gemeente verwacht na de bijeenkomst een gezamenlijk gedragen beeld van de huidige situatie en de toekomst te kunnen in kaart te kunnen brengen.

Burgemeester Bezuijen vertelde vandaag in onze radiostudio dat hij vindt dat Rijswijk, gelegen in het groene hart van de Randstad, als zelfstandige gemeente een uitstekend eigen bestaan kan hebben die economisch goed georganiseerd is. Ook zei hij dat hij het heel belangrijk vindt om op 27 juni van zoveel mogelijk mensen te horen hoe de inwoners denken over de toekomst en hoe ze er tegenaan kijken.

Op de website van Omroep Rijswijk later deze week alvast een voorproefje met de meningen van diverse raadsleden uit Rijswijk over hoe de stad er uit zou moeten zien in 2020!