Burgeester Bezuijen opent Gedenk- & Troostwinkel in Rijswijk

Vrijdag 29 mei om 15.30 uur openen burgemeester Michel Bezuijen en raadslid Diny Sonneveldt officieel Erik de Jong Gedenk- & Troostwinkel aan de Van Vredenburchweg 55 te Rijswijk. Zij zullen een object onthullen dat kenmerkend is voor deze nieuwe activiteit in de uitvaartbranche. verzorgde hij naast familie-uitvaarten ook de uitvaarten van nationale en internationale hoogwaardigheidsbekleders, ambassadeurs en bekende Nederlanders. Erik de Jong weet als geen ander wat er allemaal komt kijken bij een begrafenis of crematie.
Vanuit die ervaring ontstond het idee voor de Gedenk- & Troostwinkel. Deze heeft een tweeledige functie die nauw verband houdt met het verzorgen en begeleiden van een uitvaart.

Mensen die de begrafenis of crematie van zichzelf of een naaste goed willen voorbereiden, kunnen zich aan de Van Vredenburchweg 55 oriënteren en informeren over de talrijke mogelijkheden die er zijn om de herinnering aan de overledene tastbaar te maken.

Daarnaast biedt Erik de Jong na het overlijden steun en begeleiding om de gedachtenis aan de overledene daadwerkelijk vorm te geven. Dan gaat het niet alleen meer over urnen, maar ook over sierraden zoals broches, spelden, kunstzinnige objecten, e.d. waarin iets persoonlijks (haar of as) van de overledene wordt bewaard. Dat kan ook een vingerafdruk zijn die is vereeuwigd in een gouden ring of broche.

Erik de Jong beschikt bovendien over een team van dames en heren die geleerd hebben nabestaanden bij te staan bij hun rouwverwerking.
Erik de Jong Gedenk- & Troostwinkel is in zijn opzet uniek in de Haagse regio voor mensen die niet weten wat ze willen of wat allemaal kan voor, tijdens en na een uitvaart. Zij kunnen hier zien wat allemaal mogelijk is.