[VIDEO] Winnend ontwerp nieuwe speeltuin RijswijkBuiten bekend

Bewoners van RijswijkBuiten konden in de afgelopen periode stemmen op hun favoriete ontwerp voor de speelplek die aan de Boomgaard in RijswijkBuiten gebouwd wordt.

Drie ontwerpen
Voor deze speelplek zijn drie ontwerpen gemaakt. De keuze over welk ontwerp daadwerkelijk wordt gerealiseerd is overgelaten aan de buurt. De nieuwe speelplek aan de Boomgaard zal, afhankelijk van de weersomstandigheden, naar verwachting eind 2020 of begin 2021 worden aangelegd.

Bewoners konden stemmen
Er zijn ruim 400 stemmen uitgebracht, waarbij ontwerp 2 met zo’n 42 procent van de stemmen door de buurt als winnaar is gekozen. Het ontwerp bestaat uit een speeltoestel met glijbanen, een nestschommel en een tafeltennistafel voor de oudere kinderen.

Belangrijk om buiten te spelen
Wethouder Besteman (Welzijn): “Ik ben erg blij dat er weer een nieuwe speeltuin wordt gerealiseerd in RijswijkBuiten. En dat de buurt daar zelf één ontwerp voor heeft uitgekozen. Het is belangrijk dat alle kinderen in hun wijk dichtbij huis een plek hebben om naar buiten te kunnen gaan, en leeftijdsgenoten te ontmoeten. En dat alle kinderen mee kunnen spelen. Daarom is er in het ontwerp ook rekening gehouden met de toegankelijkheid van de speeltuin voor kinderen met een beperking’’.

Eind 2020 is de speeltuin klaar
De nieuwe speelplek aan de Boomgaard zal, afhankelijk van de weersomstandigheden, naar verwachting eind 2020 of begin 2021 worden aangelegd. Via de website van RijswijkBuiten kunt u op de hoogte blijven van de planning en de aanleg.