Rijswijk heeft weinig miljonairs, maar we zijn wel gelukkig

Rijswijk telt ‘slechts’ 476 miljonairs. In Voorburg- Leidschendam zijn dat er bijna het dubbele, Den Haag komt op ruim 10.000. Wat als we het per honderd inwoners bekijken. Dan staat in de regio Wassenaar voorop met 8,9%, Westland volgt met 2,5%, Voorburg Leidschendam met 1,7%, Rijswijk met 1%. Hekkensluiters zijn Delft met 0,7% en Zoetermeer met 0,5%. Maar volgens onderzoek is het in Rijswijk wel goed wonen. Van alle Nederlandse huishoudens beschikt 1,2 procent over een vermogen van minstens 1 miljoen: genoeg om je miljonair te mogen noemen.
Het gaat in totaal om 92.000 miljonairshuishoudens, waarvan de hoofdkostwinner gemiddeld 59 jaar oud is, acht jaar ouder dan de gemiddelde Nederlandse kostwinner.

Van alle miljonairs is nog geen 6 procent jonger dan 40 jaar, terwijl bijna driekwart van hen 50 jaar of ouder is. In 85 procent van de Nederlandse huishoudens is de hoofdkostwinner een man.

Van de miljonairshuishoudens bestaat 17 procent uit eenpersoonshuishoudens.

Bij de niet-miljonairshuishoudens was dat 35 procent.

Plannen om te verhuizen?

Kies voor Rijswijk, Waddinxveen of Den Haag! Het zijn drie steden die positief uit de woonttest kwamen van NRC Handelsblad. NRCQ, de zakelijke website van de krant, onderzocht het woongenot op verschillende thema’s.

De prijzen en het aanbod van huizen, de bereikbaarheid van verschillende voorzieningen, de luchtvervuiling, de hoeveelheid groen, de woonlasten, de criminaliteitscijfers en het aanbod van banen zijn onder de loep genomen.

Deze vergelijking werd beperkt tot de 215 gemeenten met meer dan 25.000 inwoners.