‘Calimero’ Te Werve verrassende finalist Sir Winston Cup

Te Werve staat in de finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup. De zaterdagvierdeklasser uit Rijswijk was verrassend in de halve finale met 1-2 te sterk voor het Delftse DHC, dat uitkomt in de zondaghoofdklasse. Als een echte Calimero, want eerder verschalkten de Rijswijkers ook al hoofdklasser Westlandia. De finale van de wordt zaterdag 13 juni gespeeld. Aan de Delftse Brasserskade zegevierden de Rijswijkers dat niet minder dan vier klassen lager speelt dan DHC. Of DHC de Rijswijkers heeft onderschat of dat Te Werve gewoon erg goed speelt, daarover werd nog lang nagepraat in het clubgebouw. Zeker is wel dat Te Werve in de kwartfinale van het toernooi al een waarschuwing had gegeven door eveneens hoofdklasser Westlandia – via strafschoppen – uit te schakelen.

En dat allemaal terwijl het trainer DHC-Rob de Lange er alles aangelegen lag om De Sir Winston Cup in het Haaglanden Voetbal Toernooi te pakken.

Te Werve, dat nog strijd levert voor promotie naar de derde klasse, is de eerste finalist van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de ‘Sir Winston Cup’.

Een verdiende finaleplaats voor Te Werve, vond ook DHC-trainer Rob de Lange. “Je ziet wat je met 200% inzet kan bereiken”, aldus Rob deLange. Duidelijk is wel dat Te Werve de verrassing is van het toernooi.

In de finale treft Te Werve Wippolder of Quick. Dat halve finaleduel wordt donderdag 28 mei (20.00 uur) of zondag 31 mei (14.00 uur) gespeeld. Wippolder (Delft) is een zondag-derdeklasser, Quick (Den Haag) is competitiegenoot van DHC.

De finale van de Haaglanden Voetbalcup wordt zaterdag 13 juni gespeeld.

Op maandag 1 juni vinden in de Sir Winston Entertainment Club de TV-opnamen plaats van Haaglanden Voetbal aan tafel, waarin voornamelijk aandacht wordt besteed aan die finales. Te gast zijn dan de selecties van de vrouwen die de finale bereiken en van de herenteams. Aan tafel schuiven dan ook de trainers en aanvoerders aan.