Bill Baker op 31 mei in de Rijswijkse Schouwburg

Het concert van Bill Baker’s Big Band dat 30 november 2014 plaats had moeten vinden wordt nu op zondag 31 mei 2015 gegeven. Toen Bill Baker (Wim Zweekhorst) vlak voor zijn jaarlijkse concert een hartinfarct kreeg moest het concert verplaatst worden naar een later tijdstip. Tegen de redactie van Omroep Rijswijk vertelt Wim: ‘Momenteel ben ik twee keer per week te vinden in de sportzaal. Onder begeleiding krijg ik daar bewegingsoefeningen om mijn conditie op te bouwen. De artsen zeggen dat het goed gaat. Begin juni meten ze of mijn conditie is verbeterd. Ik heb mijn hele leven nog nooit iets aan sport gedaan. Daarom is dit even wennen, lacht Wim, maar ik blaas mijn partijtje weer lekker mee!’
In overleg met de Rijswijkse Schouwburg is de nieuwe datum voor het concert zondag 31 mei geworden. Uiteraard blijven de reeds gekochte toegangsbewijzen voor die datum geldig en veranderen dus ook de stoelnummers niet.

Het concert, ‘In The Miller Mood’ genaamd, dat volledig in het teken staat van de muziek van Glenn Miller’s Army Air Force Band, doet vele harten sneller kloppen. Zeventig jaar geleden ‘verdween’ (missing in flight) Glenn Miller op weg naar Parijs boven het Engelse Kanaal, zijn muziek is gebleven en zelf klassiek geworden! In zijn korte leven, hij werd slechts 40 jaar, zette hij toch zo’n 935 stukken op de grammofoonplaat!

Bill Baker laat niet alleen de bekende tophits horen maar ook de B-sides. De achterkant van de 78 toeren platen werden in Amerika de B-sides genoemd. Deze B-Sides waren niet bedoeld om bekend te worden maar meer een opvuller. Dat was in Nederland ook zo. Heel sporadisch werd dat wel een hit.

Op de vraag waarom Wim specifiek kiest voor de B-sides vervolgt hij: ‘Het is leuk om de tophits te spelen die iedereen kent. Maar juist ook een paar van de B-sides erbij.. Dat is echt heel mooi’ … Wim wordt er zelfs een beetje stil van. ‘Om dit gevoel te ervaren nodig ik je graag uit om langs te komen tijdens mijn concert!’

Kaarten voor het concert van Bill Baker zijn verkrijgbaar bij de Rijswijkse Schouwburg. Reserveren kan op 070-3660336.