VIDEO: Ouderen Muziekbuurt demonstreren voor behoud buslijn 23

Veel ouderen uit de Muziekbuurt verzamelen zich vanochtend rond tien uur. Zij gaan demonstreren voor het behoud van de buslijn 23. “Ik heb nog nooit aan een actie meegedaan” vertelt de 82-jarige Annie. “Maar dit is te gek, zonder de bus kom ik de wijk niet meer uit. Niet naar de Bogaard, naar het ziekenhuis en naar Kijkduin. Ik word een kluizenaar in mijn huis”.

Veel sympathisanten zijn erbij
In een optocht, vooral gegaan door wijkagent Uzi en handhavers gaan de bewoners vanaf de gemeenschapsruimte aan de Bazuinlaan naar de bushalte aan de Admiraal Helfrichsingel. Hier hebben zich al sympathisanten verzameld. Er is veel onbegrip over het besluit van de Metropoolregio om de buslijn dor de Muziekbuurt te schrappen. En dat allemaal om 3 minuten tijd te winnen.

Actiegroep wil aandacht
Organisator en wijkbewoonster Nel Kames is ook raadslid voor Rijswijks Belang. “Wij vinden dat het schrappen van deze haltes geen zoden aan de dijk zet. De ouderen kunnen bij het vervallen van deze lijn niet meer naar het Leyenburg Ziekenhuis of een dagje weg naar Kijkduin.

Wethouder is blij met signaal bewoners
Wethouder Bjorn Lugthart is blij dat de wijk zo massaal aangeeft dat de lijn moet blijven. “Het is een lijn die de bewoners keihard nodig hebben. Er zijn in de Muziekbuurt ook een sporthal, faciliteiten voor mindervaliden en ouderen. Dat heb ik ook aangegeven bij de MRDH. Het besluit is op dit moment echter wel genomen om de lijn weg te halen”, vertelt Björn. “We hebben afgesproken dat de Metropoolregio Volgend jaar gaat meten of de argumenten zoals de tijdwinst en besparing van geld kloppen. Wij als gemeente gaan nu al meten omdat het argument is dat er een besparing is van 3 minuten dat kosten bespaart. Wij als gemeente twijfelen hier aan.” Björn Lugthart geeft tot slot aan dat hij zich gesteund voelt door de bewoners richting zijn gesprekken met de MRDH.