Nieuwe zinnenprikkelende muzikale theaertour FRANK BOEIJEN IN CONCERT 2015 in Rijswijkse Schouwburg

Frank Boeijen was midden jaren tachtig één van de eerste muzikanten die met Nederlandstalig repertoire de poppodia en het clubcircuit verruilde voor de theaters.Op zaterdag 16 mei om 20:15 uur brengt hij Frank Boeyen in Concert in de Rijswijkse Schouwburg.
Een bloemlezing uit de laatste recensies maakt duidelijk dat de Nijmeegse zanger/liedjesschrijver met recht en reden de theaters als ‘zijn thuishaven’ beschouwt. … ”Boeijen spant een koord tussen op drift geraakte stemmingen van het hoofd en het hart.

Een intelligent hart, passioneel en ingetogen tegelijk.” En: …”De muziek vormt het sferische decor waarbinnen zich de gedachten van de zanger ontvouwen en die de zeggingskracht van zijn teksten onderstreept”. (Heaven).

Voor Frank Boeijen is het dan ook bijna vanzelfsprekend dat hij zich voor elke nieuwe theatertour muzikaal opnieuw uitvindt, met gedurfde liedjeskeuzes – puttend uit een rijk oeuvre – en verrassende arrangementen: klein en breekbaar, dan weer groots en meeslepend.

De zanger schept op de bühne een zinnenprikkelende wereld waarin het als toeschouwer heerlijk toeven is, en waarin de liedjes tempo, stijl en emotie dicteren.

En daarvoor heeft de Nijmeegse zanger getalenteerde wapenbroeders om zich heen verzameld die duidelijk op dezelfde golflengte zitten. Zoals De Groene Amsterdammer het omschrijft : … ”Zijn muzikanten kleuren in en bij, plaatsen accenten en bouwen sfeer.

Het zijn uitstekende muzikanten, vanwege hun spel, maar ook vanwege hun beheersing… wegwijzers naar het middelpunt: Boeijens stem, en wát die zingt.”