Weesauto gesignaleerd in Rijswijk

Na de problematiek over de weesfietsen in Rijswijk, duikt nu ook de weesauto op. In Rijswijkse straten worden er auto’s aangetroffen, waarvan het overduidelijk is dat ze voor zeer lange tijd geparkeerd staan en niet meer worden gebruikt. Dennis Cupedo, fractie assistent van Beter voor Rijswijk wil iets doen aan dit probleem. ‘Parkeerruimte in Rijswijk is schaars. Het is dan ook van belang dat de beschikbare plaatsen zo optimaal worden gebruikt, en daar passen deze weesauto’s niet in” en voegt hier aan toe: ‘In de groenzone, staat het inmiddels vol met auto’s van de z.g. moelanders en bezorgen ook, voor de bezoekers van Westhoff overlast’
Eerder heeft wethouder van Hemert in het forum laten weten niet bekend te zijn met de parkeeroverlast van deze auto’s waarvan de eigenaren veelal niet woonachtig zijn in Rijswijk, Cupedo werd aangesproken door enkele bewoners van de Generaal Spoorlaan, waar ter hoogte van de stadhuisvijver een oude auto, zonder verplichte kentekenplaten al maanden geparkeerd staat.

Aan de hand van een sticker op de ruit valt op te maken dat deze uit Polen afkomstig moet zijn en blijkbaar is afgedankt. Cupedo adviseerde de bewoners dit te melden bij het meldpunt,maar tot zijn teleurstelling bleken zij dit al enkele malen, zonder enig resultaat te hebben gedaan.