Eerste studenten TU Delft in Plaspoelpolder huisvesting

De eerste 50 studenten van de TU Delft hebben afgelopen week hun nieuwe woning aan het Jaagpad 1 betrokken. Het gaat om een een verbouwd kantoorpand dat jaren leeg stond. De reacties van de overwegend internationale studenten zijn buitengewoon positief. Ze beschikken over ruime kamers met uitzicht over de Vliet. De wethouders Rene van Hemert en Ronald van der Meij verzorgen op dinsdag 6 september de officiele opening. Daarnaast hebben studenten zelf de recreatieruimte mogen ontwerpen en inrichten. Inmiddels verzorgt een cateringbedrijf dat voorheen in Den Haag was gevestigd, warme maaltijden voor de studenten uit onder andere Spanje, Italië, Frankrijk, China en India. De komende weken zullen er nog eens 35 studenten inhuizen waarmee alle 85 kamers zijn verhuurd.
Het is het eerste woontransformatieproject op de Plaspoelpolder en de tweede succesvolle woontransformatie voor TU studenten in Rijswijk binnen een jaar. Vorige zomer werd een deel van het voormalige HBG kantoor nabij winkelcentrum in de Bogaard al tijdelijk omgebouwd naar studentenwoningen.

De gemeente Rijswijk ondersteunt dit soort initiatieven van harte voor zover ruimtelijk inpasbaar. Hiermee wordt kantorenleegstand aangepakt, levendigheid gecreëerd en komt er ook waardevolle kennis- en innovatiekracht naar Rijswijk. Rijswijk huisvest een groot aantal bedrijven met een sterke vraag naar hoogopgeleid technisch talent. Daarnaast ondersteunt Rijswijk hiermee de internationale groei van de TU Delft en levert het investeringen en werkgelegenheid op. De komende week wordt de buitenruimte nog volledig aangepakt.