Jazz-foto’s van Maurits van Hout in Kunstuitleen

Vanaf 6 september zijn bij de Kunstuitleen in de bibliotheek in Rijswijk aan het Generaal Eisenhowerplein 101, foto’s te zien van fotograaf Maurits van Hout. Deze in Rijswijk gevestigde fotograaf toont beelden uit zijn collectie van jazzartiesten. De expositie is van 6 tot en met 30 september tijdens de openingsuren (met uitzondering van de dinsdagmiddag) van de bibliotheek. De toegang is gratis. Subtiliteit De foto’s van Maurits van Hout worden gekenmerkt door een goed oog voor het juiste moment en de sfeer. In tegenstelling tot popmuziek, waar veel lichteffecten zijn en artiesten veel bewegen, is jazz veel ingetogener. De subtiliteit waarmee hij de artiesten in beeld brengt, past bij deze vorm van muziek en doet recht aan de beleving van de jazzmuziek.
Gepassioneerd Maurits van Hout is een gepassioneerd fotograaf. Hij volgde zijn opleiding aan de Kunstacademie in het Belgische Mol in de jaren ‘90. Sinds 2002 is hij fulltime beroepsfotograaf, waarbij hij vooral zakelijke fotografie doet, onder andere in zijn studio aan de Polakweg in Rijswijk.

Gent jazz Waar de meeste Nederlandse jazzfotografen zich in juli richten op Northsea Jazz is hij inmiddels al 10 jaar gast aan huis tijdens het jaarlijkse jazzfestival in Gent (B). Tijdens deze expositie toont van Hout een selectie van zijn beste werken van 10 jaar Gent jazz.

De foto’s zijn gepubliceerd op een aantal websites en zelfs in een buitenlandse krant.
Meer over fotograaf Maurits van Hout vindt u op zijn website: www.mauritsvanhout.com of op zijn jazzwebsite www.jazzphotographyholland.com. Voor informatie kunt u hem bereiken op 06-50624221 of via info@mauritsvanhout.com.