Made in Italy opent binnenkort in Rijswijk

Het is nog een kwestie van dagen en dan opent Made in Italy haar deuren in Winkelcentrum In de Bogaard. Nederlanders houden van de Italiaanse keuken.
“Maar we hebben naast pizza en antipasti ook een aparte kaart voor gasten die graag vlees of vis willen eten,” aldus horeca-ondernemer Cihan Ciftci. “Met de komst van Made in Italy komen meer bezoekers naar De Bogaard, dat is belangrijk voor het winkelcentrum”. Op haar Facebookpagina meldde Feel Good Radio als eerste de komst van Made in Italy. De reacties waren overweldigend. Rijswijkers begonnen al met elkaar af te spreken hier te gaan eten. Sinds 15 mei is hard gewerkt aan de inrichting. Het is bijna klaar. Ciftci richt zich op gezinnen in Rijswijk en omgeving. ‘Maar ook bedrijven zijn welkom”, zegt hij. Ook bedrijven met 250 medewerkers zijn welkom: ‘Ook ZZP-ers kunnen bij ons hun afspraken met klanten maken en onder het genot van een heerlijk bakje Illy koffie zakendoen.’

Het restaurant richt zich op de Italiaanse keuken en is dagelijks open van 10:00 tot 22:00 uur. Wat het eerst opvalt in het restaurant is de gigantische houtoven. Hier worden de pizza’s vers in gebakken. ‘Wij willen de beste kwaliteit bieden en hebben daarom een speciale houtoven gekocht”.

Alhoewel Made in Italy al een uitgebreide kaart heeft, krijgt de ondernemer graag suggesties van zijn gasten. ‘Als een gast wat mist op de kaart dan kijken we of we dat kunnen toevoegen aan de kaart. Dat is het leuke van een eigen bedrijfsvoering. We kunnen het aanbod aan de wensen van onze gasten aanpassen’.

Het zomerseizoen is bijna voorbij, maar in de planning zit een buitenterras voor het volgende seizoen met 200 zitplaatsen op het Bogaardplein. Op de vraag waarom hij gekozen heeft voor winkelcentrum In de Bogaard geeft hij een stellig antwoord: ‘We zagen de behoefte in Rijswijk. Daarnaast zijn er goede kansen voor In de Bogaard.

‘Het pure winkelen van vroeger krijgt concurrentie van het internet, met de horeca erbij komt een betere mix, zeker als straks de bewoners van de nieuwe woontorens komen en het belastingkantoor wordt ongebouwd. In de Bogaard kent geen avond horeca. Met de komst van een Italiaans restaurant in In de Boogaard willen we hier verandering in brengen.’

Ciftci besluit: Als het drukker wordt in het winkelcentrum, geeft dit een boost aan alle ondernemers. Het zou leuk zijn als we in de toekomst veel meer leuke terrasjes hebben in de zomer! Wij hebben deze ontwikkeling ook gezien bij een vorig restaurant in Den Haag.