Ontdek de geheimen van het Wilhelminapark

Uit de zwemplas is het water gepompt, vissen zijn overgezet, machines graven de baggerlaag weg van de bodem van de plas weghalen, er gebeurt van alles in het Wilhelminapark. Kom het zelf bekijken en krijg uitleg over de zwemplan en de rest van het park op zaterdag 3 september van 14.00 – 16.00 uur. Vanaf de parkeerplaats aan de Prinses Beatrixlaan staat een route uitgestippeld. De gemeente Rijswijk en het Hoogheemraadschap van Delfland hebben de handen ineen geslagen en pakken deze zomer het Wilhelminapark grondig aan.Wist u bijvoorbeeld dat er ruim 1500 kilo brasems, snoekbaarzen en andere vissen uit de zwemplas overgeplaatst zijn naar de andere plassen? En dat velen daarvan meer dan een meter lang waren?

Weet u waarom we ervoor zorgen dat deze vissen straks niet meer in de zwemplas terecht komen? Omdat ze de bodem omwoelen en daarmee slecht zijn voor de waterkwaliteit.

Kunt u het zich voorstellen dat er dit voorjaar 1.500 nieuwe ganzen zijn geboren in het Wilhelminapark? En dat daar een goed onderkomen voor gezocht moet worden? Anders dan op de Prinses Beatrixlaan waar ze een gevaar zijn voor hun eigen en uw veiligheid? Of in de zwemplas waar ze met hun uitwerpselen het water vervuilen?
Heeft u al eens gehoord wat de imker met zijn bijen doet in het Wilhelminapark?