Na hard werken is het goed genieten in Rijswijk

Hun leven lang werkten Nel (82) en Theo (85) van Bemmelen heel hard in hun Haagse melkzaak en melkwijk. En Theo later nog bij de Melkunie. Maar nu genieten ze al vele jaren van het goede leven in Rijswijk. Ter gelegeheid van hun 60-jarige huwelijksviering ging burgemeester Michel Bezuijen bij hen op bezoek. Nel volgde de beroepsopleiding coupeuse in Rotterdam. Daarna werd zij bij Vroom en Dreesman aangenomen als verkoopster op de stoffenafdeling en dat heeft zij met veel plezier gedaan. Theo volgde na zijn schooltijd een cursus melkcontroleur in Gouda. Daarna werd hij hulpcontroleur bij een fok- en controlevereniging in Zoetermeer. In 1949 werd hij opgeroepen voor de militaire dienst. Die duurde toen 24 maanden met een soldij van maar liefst vijfenzeventig cent per dag!
Op 23 augustus 1956 vond in Zoeterwoude de huwelijksvoltrekking plaats, maar de volgende dag, 24 augustus begonnen ze al samen met een melkzaak, annex
kruidenierswaren, in Den Haag. Nel runde de winkel en Theo had zijn melkwijk. Er volgde een plezierige tijd, waarin achtereenvolgens vier kinderen werden geboren.
Na 18 jaar werd het bedrijf gestopt. Er kwam een supermarkt in de buurt en die verkocht de melk voor een prijs, waar Theo en Nel deze voor moesten inkopen.

Theo ging solliciteren. De eerste sollicitatie was al raak. Hij werd laborant bij de Melkunie in Overschie, maar werd daar al na anderhalfjaar chef van de melkontvangst en de melkverwerking. Na 18 jaar kwam hieraan een einde. De melkfabriek ging sluiten en alle machines werden overgeplaatst naar Duitsland. Dat leverde daar nog een paar weken werk op om de boel te helpen opstarten, maar daarna was het tijd om te stoppen.

Ze verhuisden naar Rijswijk en genieten daar nu al geruimte tijd van hun rust.