Meesterbakker Roodenrijs is betrokken bij zijn omgeving

Natuurlijk is Meesterbakker Arjan Roodenrijs een hele goede (banket)bakker, maar zijn betrokkenheid met zijn omgeving maakt hem bijzonder. Hij ondersteunt veel verenigingen en evenementen, in de bakkerij werken veel leerlingbakkers, met het nationaal schoolontbijt zorgt hij voor de broodjes. Omroep Rijswijk kan ook altijd op hem rekenen bij grote uitzendingen. Oh, en ze zijn ook nog Hofleverancier (in 1885 begonnen in Wateringen). Meesterbakker Roodenrijs is gevestigd in de Herenstraat 91 in Oud Rijswijk, maar ook aan de Prinses Irenelaan en in winkelcentrum In de Bogaard. In totaal zijn er 20 vestigingen in de regio. De producten komen elke morgen uit hun eigen bakkerij aan de Rijswijkse Heulweg. Hun verjaardagstaarten zijn beroemd in de hele omtrek.
“Wij zijn continue bezig met onze omgeving. Hoe kunnen we inspelen op de wensen van de klant? Zo bieden we workshops aan in de bakkerij, omdat hier interesse voor is. Maar we hebben ook, op aanraden van ons klantenpanel, kleinere vier persoonstaartjes in het assortiment opgenomen, wat inderdaad een succes blijkt te zijn”, vertelt Arjan.

“We sponsoren zoveel mogelijk verenigingen, evenementen en initiatieven door producten beschikbaar te stellen, omdat we het leuk vinden betrokken te zijn bij activiteiten die in onze omgeving afspelen. Deeg voor stokbroodbakken, een broodje voor de lunch of een waardebon voor een taart voor de loterij. Vaste prik is dat we elk jaar broodjes bezorgen bij basisscholen voor het Nationaal Schoolontbijt, om de jeugd mee te geven hoe belangrijk het is goed te ontbijten”.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is bij Roodenrijs een onderdeel van de bedrijfsfilosofie: “In de bakkerij werken we ook veel met leerlingen. We hebben een heel plan voor leerlingbakkers en ze worden intensief begeleid. In 2013 waren de daardoor verkozen tot “Leerbedrijf van het jaar”.

Tot slot maar niet onbelangrijk, dragen zij met trots het predicaat: “Bij Koninklijk Besluit Hofleverancier”. Deze eretitel is alleen weggelegd voor familiebedrijven die meer dan 100 jaar bestaan en een uitstekende staat van dienst hebben. Het is een compliment van het Koninklijk Huis.

Waarom moeten de consumenten naar Winkelcentrum Oud Rijswijk komen?
Arjan: “Het is een gezellig oud centrum met een heel gevarieerd winkelaanbod en de sfeer van oude gebouwen”.