Wandelroute tijdens Rijswijkse Open Monumenten Dag

Wethouder Marloes Borsboom opent de jaarlijkse Open Monumentendag op zaterdag 10 september om 11.00 uur in de Oude Kerk van Rijswijk aan de Herenstraat. Zij reikt dan ook de gemeentelijke Monumentenprijs 2016 en een aantal nieuwe Monumentenbordjes uit. Deze bijeenkomst is voor iedereen vrij toegankelijk. Het thema is “Iconen en Symbolen”. er is ook een “Iconen- en Symbolenroute Oud Rijswijk” samengesteld. Op zaterdag 10 september en zondag 11 september organiseert de Historische Vereniging Rijswijk samen met de gemeente Rijswijk de jaarlijkse Open Monumentendag.
Op zaterdag 10 september zijn in Rijswijk diverse monumenten open voor bezichtiging: de Algemene Begraafplaats Rijswijk, het Gemaal van de Plaspoel- en Schaapweipolder, de Oude Kerk, het Oude Raadhuis, het voormalig Gemeentehuis, de Schaapweimolen, de Hofrustkapel, de St. Bonifatiuskerk en de Duiventoren op Landgoed Te Werve.

Op zondag 11 september is de Commandopost Rijswijk van Museum Bescherming Bevolking in Overvoorde geopend. Daar is dan ook een antieke Magirus Deutz BB-brandweerwagen te bewonderen, waar kinderen in en op mogen klimmen.
Tenslotte wordt er deze zondag door de Winkeliersvereniging Oud Rijswijk een Oldtimershow (“monumenten op wielen”) georganiseerd rond de Oude Kerk.

In het kader van het thema van de monumentendag is er een “Iconen- en Symbolenroute Oud Rijswijk” samengesteld, waarbij bijzondere aandacht uitgaat naar en een toelichting wordt gegeven op de iconen en symbolen in relatie tot monumenten. Deze wandelroute is gratis te verkrijgen in de Oude Kerk bij de opening, in het Museum en in de kraam van de HVR tijdens het Strandwalfestival. Hij kan ook worden gedownload via de website van de HVR (www.historischeverenigingrijswijk.nl).